Mijn vogels.

Sedert jaren kweek ik Engelse grasparkieten en kuifparkieten. Na jarenlang bij allemaal bekende kwekers vogels aangeschaft te hebben, koop ik sinds twee jaar enkel nog vogels bij de champion breeder Wim Hattink en super-kweker Wim Velgersdijk. Deze hebben vogels van uitmuntende kwaliteit. Door elk jaar een aantal koppels erbij te kopen hoop ik mijn vogels rondom zijn kweeklijn op te bouwen. Dit gaat natuurlijk niet vanzelf en heeft de tijd nodig. Echter ik ben super tevreden met mijn vogels en de kwaliteit ervan. Echter kampioenen kun je niet kopen maar moet je zelf kweken. Investeren vind ik prima, maar wel met mate. Tenslotte is het een hobby.

Mijn kuiven komen hoofdzakelijk van kwekers uit België en Duitsland. Toevallig is het me in december 2019 nog gelukt om een zestal kuiven te kunnen kopen van een kweker die stopte. En nog meer toeval? Deze kuiven pasten precies in mijn lijn van kuifparkieten. Voorlopig heb ik dus meer dan voldoende kweekmateriaal. Ik probeer de Engelse grasparkieten in te brengen in mijn lijn van kuiven. Dit vooral om het formaat van de kuifparkieten naar een hoger niveau te brengen. Ook is het mij dit jaar gelukt om wat kuiven te ruilen met een bevriende kweker uit België.

Er is veel vraag naar kuifparkieten. De meeste van mijn jonge kuifparkieten verhuizen dan ook naar België, Duitsland, Marokko en zelfs naar Curaçao.

Sinds kort kweek ik ook Blackwings. Dit gaat uitstekend. Het kweekjaar 2022 heeft met drie kweekkoppels nu (november 2021) reeds 30 jongen opgeleverd.