Mijn vogels.

Sedert jaren kweek ik Engelse grasparkieten en kuifparkieten. Na jarenlang bij allemaal bekende kwekers vogels aangeschaft te hebben, koop ik voornamelijk nog vogels bij de champion breeder Wim Hattink. Deze hebben vogels van uitmuntende kwaliteit. Door elk jaar een aantal koppels erbij te kopen hoop ik mijn vogels rondom zijn kweeklijn op te bouwen. Dit gaat natuurlijk niet vanzelf en heeft de tijd nodig. Echter ik ben super tevreden met mijn vogels en de kwaliteit ervan. Echter kampioenen kun je niet kopen maar moet je zelf kweken. Investeren vind ik prima, maar wel met mate. Tenslotte is het een hobby. Mijn Lutino’s zijn afkomstig van Tom Luth en Kees Ekkebus.

Mijn kuiven komen hoofdzakelijk van kwekers uit België en Duitsland. Toevallig is het me in december 2019 nog gelukt om een zestal kuiven te kunnen kopen van een kweker die stopte. En nog meer toeval? Deze kuiven pasten precies in mijn lijn van kuifparkieten. Voorlopig heb ik dus meer dan voldoende kweekmateriaal. Ik probeer de Engelse grasparkieten in te brengen in mijn lijn van kuiven. Dit vooral om het formaat van de kuifparkieten naar een hoger niveau te brengen. Ook is het mij vorig jaar gelukt om wat kuiven te ruilen met een bevriende kweker uit België.

Er is veel vraag naar kuifparkieten. De meeste van mijn jonge kuifparkieten verhuizen dan ook naar België, Duitsland, Marokko, Spanje, Malta en zelfs naar Curaçao.

Sinds 2021 kweek ik ook Blackwings. Dit gaat uitstekend. Het kweekjaar 2023 heeft met twee kweekkoppels nu 30 jongen opgeleverd. Allemaal blauw. In 2024 heb ik al mijn Blackwings verkocht en besloten om met deze kleurslag te stoppen.

In 2022 ben ik ook begonnen met Blackface grasparkieten. Uitsluitend de kleur blauw. Deze kweek is in 2023 voorspoedig verlopen. In 2024 ga ik proberen Blackface/Blackwing grasparkieten te kweken. Een mooie uitdaging.