Wie ben ik?

Hallo. Ik ben Willie. Ringjaar 1963. Later nog een keer opnieuw geringd maar dat ringetjes is er af gevallen. Ik kweek al jarenlang grasparkieten. Voordat ik begon met het kweken van grasparkieten had mijn vader een kleine volière thuis met Hollandse grasparkieten. Daarmee heeft hij het virus bij mij overgebracht. Ik ben hem daar nog steeds dankbaar voor. Voor mij is het de mooist denkbare hobby. Inmiddels heb ik een tuinhuisje van 4,00 x 3,00 meter waarin mijn vogels leven. Ik heb 25 broedkooien en een 5-tal vluchten.

Elke dag breng ik minimaal een uur bij mijn vogels door. Voeren, schoonmaken. observeren, nesten controleren en nog meer van dat soort dingen.

Als je de hobby goed wil doen, moet je daar tijd in investeren. Maar daar krijg je ook veel voor terug. Grasparkieten kweken, mijn hobby, uw hobby?